Ervaringen

 
“Het was een geweldige reis! Ik kijk met heel veel plezier terug op de training en de slotbijeenkomst is een mooie afsluiter van het programma. Dank OVERDENKWERK voor deze reeks – waarin speeltijd in denken werd georganiseerd met een ontzettend toffe groep onder de bezielende leiding van Jeroen Flipse!”
Anne ter Steege
Directeur Bestuurder Mozaïek Wonen
“Van de waan van de dag naar de zichtbare en onzichtbare aannames die we allemaal hebben. Top gedaan OVERDENKWERK! Dank aan Jeroen Flipse, de andere docenten en natuurlijk de prachtige dynamische groep. Het was een feestje!”

Maaike Reijlink – Manager regionale samenwerking/concernstrateeg Regio Stedendriehoek

“Ik ben heel dankbaar dat ik aan deze najaarstraining mee heb mogen doen. Je leert kijken vanuit een breder historisch en/of maatschappelijk perspectief en dat is heel waardevol. Ons normen en waarden, de manier waarop we besluiten nemen hebben een lange filosofische traditie die je aan het denken zet of je denken aanscherpt. En, niet onbelangrijk, naast de inhoud is het samenzijn met een diverse groep niet alleen gezellig maar ook een verrijking!”

Bob Haze – Directeur SBO De Sluis

 
“By far de leukste opleiding die ik ooit gevolgd heb! Deze eerste kennismaking met de filosofie heeft me een dieper en vooral ook verrassend inzicht over mezelf gegeven. Dit smaakt naar meer.”

Ingrid van der Heijden – Bestuurssecretaris/Teammanager Staf Stedelink

Verrijkend, zo’n filosofische
reeks, door de inhoud en de opzet van het programma. En vreugdevol,
door de gesprekken met deelnemers van diverse (professionele) achtergronden

Liesbeth Minnema – Opgavemanager Assetmanagement Wetterskip Fryslân

“In de filosofische denktrainingen vond ik eindelijk datgene wat ik al jaren zocht, een verrijking voor mijn rol als directeur-bestuurder maar ook als mens. Juist de combinatie van weten en niet weten, mogen twijfelen, praten over de essenties van het leven in een groep onder begeleiding van een zeer boeiende verteller en denker. Een cadeautje vind ik het altijd! “

Jessica van der Bilt – Wulder
Directeur-bestuurder Stichting Netwerk

“In 2020 heb ik mezelf de rust en de ruimte gegund om een Filosofische Denktraining te volgen. Nu ik erop terug kijk denk ik ‘dat had ik ook eerder kunnen doen’. Want de combinatie van verschillende filosofische beschouwingen uit het verleden op onze eigen- of eigentijdse vraagstukken vullen in kennis, discussie en overdenken echt iets nieuws toe. Het heeft voor mij persoonlijk bijgedragen aan meer bewustwording op thema’s als macht en legitimiteit, integriteit en rechtvaardigheid, balans tussen verstand en gevoel en het effect van kennis en taal. Ik heb dit als heel waardevol ervaren zowel voor mijn werkzaam leven als ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zou het een ieder die dit ook aanspreekt aanraden om zichzelf ook de rust en de ruimte te gunnen om hier aan deel te nemen.”

Anneke Nijhoff – Conceptontwikkelaar FAME

De ervaring van Stijn

Video afspelen

De ervaring van Irma

Video afspelen
“De rijkheid aan theorie sprak me erg aan. Ik heb zoveel verschillende perspectieven meegekregen. Het heeft me gebracht dat ik een duidelijke telos heb kunnen
formuleren en dat is ontzettend waardevol!.“

Peter Legters – Programmamanager
JOGG

“Veel geleerd van jullie en van elkaar. Goede afwisseling van theorie, discussie en de inzichten naar de praktijk brengen. Suc6 en veel plezier met jullie waardevolle trainingen!”

Sabine Levenbach-van den Oever – Directeur OBS de Voorsprong

 
“Ik promoot normaal niet snel een cursus of training, maar filosofische denktraining van OVERDENKWERK heb ik als heel waardevol ervaren. Want zeg nou eerlijk; hoe vaak sta jij als bestuurder echt stil bij thema’s als macht, ethiek en legitimiteit? En heb je ruimte om open en vrij vanuit je eigen casuïstiek hierop te bespiegelen? Als je dit herkent dan is de denktraining een absolute aanrader.”
 Jaap Huibers – Directeur Bestuurder Rentree
“Heel boeiend gebracht! Ik heb alles opgezogen. Ga er nog lang van nagenieten/herkauwen.
Ik ben zo geïnspireerd geraakt dat ik ook mijn medewerkers laat oefenen met bijvoorbeeld deugden: er aan groeien of constateren dat het in het handelen zichtbaar is.”

Hetty Hospes – van Rijn – Directeur Vrije School de Es

“Het volgen van de filosofische denktraining heb ik ervaren als een cadeautje aan mezelf. Op een mooie locatie met inspirerende trainers krijg je volop de gelegenheid om eens anders te kijken naar en na te denken over wat je dagelijks bezighoudt. 
Aan de hand van thema’s word je meegenomen in de denkbeelden van de belangrijkste filosofen en sta je stil bij de betekenis hiervan voor eigen leven en werk. 
De diversiteit in achtergronden van deelnemers was daarbij heel waardevol. De bijdrage van iedereen in discussies, stimuleerde mij om nog meer met een andere bril naar vraagstukken in mijn persoonlijke leven en werk te kijken. 
Kortom: een training die je scherp houdt!”

Carmen Kortekaas – lid Auditteam verificatieaudits Schoolleidersregister PO en directeur Willibrordus Basisschool

“Ik had eigenlijk niet zoveel met filosofie. Maar dankzij het volgen van deze training realiseer ik me hoeveel filosofische vraagstukken we dagelijks voor onze kiezen krijgen. Ik ben nu filosofie fan en ga veel meer lezen!”

Daan van de Voort – Lid College van Bestuur AURORA onderwijsgroep

“Het waren inspirerende sessies, mede door de inbreng van de andere deelnemers die de inspiraties nog meer kleur en betekenis hebben gegeven door de vele persoonlijke en professionele inkijkjes die we elkaar gegund hebben.”

Reinier de Voogd – Voorzitter College van Bestuur Scholen aan Zee